Îți amintești de filosoful Platon din lecțiile de la școală? Dacă nu, ați auzit , probabil, de dragoste platonică , ceea ce înseamnă un fel de dragoste în cazul în care nu există nici un sentiment erotic. Noi oamenii uram de obicei situatiile platonice …
Cantaretul german Rüdiger Bierhorst și-a exprimat ironia platonică în urmă cu câțiva ani. Cu toate acestea, pentru Platon ,dragostea și Erosul au fost inseparabil legate între ele.
Immanuel Kant a avut o perspectiva opusa: Sensul frumuseții nu este mai mult decât plăcere fără interes (cu alte cuvinte , fara dorinta sexuala).

Filozoful din Konigsberg a fost foarte strict, iar noi nu știm dacă Kant a folosit vreodată folosit serviciile unei escorte sau curtezane. Poate că au existat pur și simplu, prea puține posibilități în orașul natal al lui Kant și a decis să se retragă din orice angajament al dorintei. Rațiunea pură în loc de pasiune pură …
Știința modernă arată că noi toți avem un pic de Platon și Kant în noi: Creierul uman este format din doua zone – una pentru dorința (Platon) și una pentru senzație estetică pură (Kant). Neuronii dorintei platonice sunt situati în emisfera dreaptă, în timp ce neuronii pentru senzatia estetica a lui Kant sunt în emisfera stângă.
Activitatea anumitor zone ale creierului poate fi masurata cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica (IRM). Aceasta tehnica a devenit foarte avansata și este posibil acum să conecteze activitatea creierului cu gândurile subiecților ce vor fi scanate.
Dacă prezinți fotografiile cu opere de arta barbatilor, RMN-ul detectează activitate crescută în emisfera stângă. Obiectele prezentate sunt percepute frumoase din punct de vedere estetic. Emisfera dreaptă nu este stimulată, deoarece opera de arta poate fi estetica, dar nu intriganta erotic.
Dacă prezinți fotografii ale femeilor, în schimb, RMN-ul arata activitate in emisfera stanga si dreapta. Nivelul activității neuronale depinde de atractivitatea doamnelor din imagine.

1-1108
Fotografii cu Bar Refaeli vor genera o furtună sălbatică de neuroni, în timp ce fotografiile cu o doamnă în vârstă vor avea ca rezultat o tăcere neuronala. În acest caz, sensibilitățile estetice ale emisferei stângi se vor conecta cu placerea sexuala a emisferei drepte.
Pacat pentru subiect ca experimenteaza doar o furtună virtuală a neuronilor. Poate că în viitor fotografiile vor fi, în cele din urmă, aduse la viață prin intermediul metodologiei holografice. Bar Refaeli iese din imagistica cu două dimensiuni și recompenseaza voluntarii pentru munca lor grea. Bărbații mai puțin norocoși au o întâlnire cu bunica…

Până atunci, trebuie să utilizam ambele emisfere ale creierului pentru a selecta cele mai bune dame companie constanta. Și dacă vor fi neuronii lui Platon sau Kant, lasa furtuna neuronala sa se manifeste in voie!